mezőgazdasági pályázatírás

A napokban újabb pályázati felhívások jelentek meg mintegy 600 milliárd forint értékben, amely azt vonhatja maga után, hogy itthon is megéri mezőgazdasági tevékenységbe kezdeni, vagy kihasználva a kedvező forrásokat és jelentős korszerűsítésbe fogni.

A magyar kormány jövőt célzó döntése alapján jelentősen megnövelte az agráriumra fordítható vidékfejlesztési források nemzeti hozzájárulását, ugyanakkor alapelvként meghatározta, hogy minden mezőgazdaságban tevékenykedőt támogatni kell, legyen szó kistermelőről, vagy akár nagyvállalkozásról.

Mezőgazdaság digitális átállásához kapcsolódó precíziós fejlesztések támogatása pályázat

A jelen felhívás célja a szántóföldi és kertészeti növénytermesztés, valamint szőlőtermesztéshez kapcsolódó új digitális technológiákkal, precíziós (GPS/DGPS, RTK) gépek való ellátás biztosítása. A gazdák most például traktor, kombájn, és drón, valamint laptop is beszerzésre is pályázhatnak. A támogatást igénylők körébe beletartoznak a mezőgazdasági termelők, az őstermelők családi gazdasága (ŐCSG), és a családi mezőgazdasági társaságok (CSMT) is, ugyanakkor a fiatal mezőgazdasági termelők által megvalósuló projektek kiemelt támogatást élveznek. A VP2-4.1.8-21 felhívás hat szakaszra oszlik, és az első szakaszban 2021. július 26.- 2021. augusztus 9.-ig lehet a támogatási kérelmeket benyújtani.

Terménytárolók, szárítók és tisztítók fejlesztésének támogatása pályázat

A pályázati felhívás a megtermelt terményekkel kapcsolatos üzemek létesítésére, és korszerűsítésére irányul, egyben ösztönzi a megújuló energiaforrások és technológiák alkalmazását. A pályázatra az előzetes felmérés szerint nagy az igény, a támogatottak köre – meghatározott feltételek mentén – a mezőgazdasági termelők, de a projekt kollektív beruházás keretében is megvalósítható. A kollektív projekt tagjai termelői csoportok, termelői szervezetek, szociális szövetkezetek, valamint mezőgazdasági termelők tagságával működő szövetkezet tagjai lehetnek. Jó tudni, hogy az utóbbi módon végrehajtott projektek emelt támogatási intenzitást élveznek. A VP2-4.1.7-21 felhívás négy szakaszos, és az első szakaszban 2021. augusztus 2.- 2021. augusztus 30.-ig lehet a támogatási kérelmeket benyújtani.

Copyright © All right reserved. | Theme: Business Click by eVisionThemes